فایل های گردآوری شده توسط ستاد مقابله با شیوع ویروس کرونا در دانشگاه ارومیه 

جهت دریافت این فایلها بر روی عنوان آنها کلیک کنید

 

 

 

 

اومیکرون با آنفولانزا چه فرقی دارد 

 موشن گرافی عملکرد دانشگاه ارومیه در حوزه مقابله با شیوع ویروس کرونا

کشف ترکیباتی که از ورود ویروس کرونا به ریه جلوگیری می‌کند

محققان با انجام مطالعه‌ای ترکیبات خاصی را معرفی کردند که احتمالا می تواند از ورود ویروس کرونا به ریه و تکثیر آن جلوگیری کند.

این مطالعه جدید که در مرکز علوم اعصاب «دانشگاه ایالتی لوئیزیانا» (LSU) در آمریکا انجام شده است، نشان می‌ دهد شاید ترکیبات شیمیایی به نام الوانوئیدها Elovanoids که از اسیدهای چرب اشباع نشده امگا۳ ساخته شده‌ اند، می‌توانند از ورود ویروس کرونا به سلول‌ ها جلوگیری کنند و به محافظت از کیسه‌ های هوایی ریه بپردازند.

این ترکیب شیمیایی (Elovanoids ) را روی بافت ریه عفونی یک مرد ۷۵ ساله مورد بررسی قرار دادند و متوجه شدند که این ترکیبات نه تنها توانایی پروتئین خوشه‌ ای ویروس کرونا را در اتصال به گیرنده‌ ها کاهش می‌ دهد، بلکه به تولید پروتئین‌ های ضد التهابی محافظ کمک می‌ کند.

 

رئیس انستیتو پاستور ایران:
اگر در خانواده‌ای یک نفر کرونا مثبت ‌شود، وقتی سایر افراد خانواده را تست می‌کنیم، شاهدیم که از ۱۰ نفر اعضای خانواده، پنج نفر مثبت شده‌اند و مابقی اعضای خانواده منفی شدند و وارد اجتماع می‌شوند. در حالی که همان افرادی که پاسخ تست‌شان منفی شده، اگر دو تا سه روز بعد مجددا تست دهند، ممکن است پاسخ تست‌شان مثبت باشد. زیرا ویروس در بدن‌شان بوده، اما هنوز مثبت نشده باشند. در اوایل بیماری ممکن است ویروس قابل تشخیص نباشد. بر همین اساس بهترین راهکار این است که افرادی که در تماس با فرد کرونا مثبت بوده‌اند نیز به مدت ۱۴ روز قرنطینه شوند. این راهی است که بسیاری از کشورها آن را طی می‌کنند. بنابراین نباید به پاسخ تست منفی اکتفا کرد. به عبارت ساده‌تر، مردم تماس با فرد کرونا مثبت را جدی بگیرند. به‌ویژه تماسی که از نزدیک و بدون محافظ بوده است.

بهداشت سلامت

بعد از واکسن کرونا چه حالتی پیش می آید:

 

۱۰ نکته مهم کرونایی

 این انیمیشن کوتاه را ببینید و جواب سوالات کرونایی خود را دریافت کنید.

علامتهای ساده کرونا که ناگهان خطرناک میشود

تب برطرف شده که برمی گردد
تب همچنان به عنوان کلاسیک ترین نشانه عفونت است. با جهش ویروس مشخص شده تب به تنهایی در همه موارد وجود ندارد. با این حال، برای افراد دارای تب افزایش درجه حرارت بدن که پس از 4 تا 5 روز کاهش نمی یابد نگران کننده است. طی 7 روز اول عفونت بیمار کرونا مثبت باید بسیار مراقب مدت دوام تب خود باشد.

در صورت عود کردن تب یک یا 2 روز پس از تسکین علائم باید نسبت به این تغییر وضعیت هوشیار باشد. تب غیرقابل کنترل یا تب بیش از 6 روز در کرونا نشانه نگرانی های اضافی یا حمله ویروس به بافت های سالم ناشی از التهاب است.
همین امر نیز به همین دلیل است که روزهای پنجم تا هفتم به عنوان نشانگرهای اساسی برای بیماران مبتلا به کرونا در نظر گرفته می شود زیرا این جدول زمانی سیتوکین ها است.

سرفه های عمیق و خشک
احتمال می رود با کرونا سرفه عمیق، تحریک کننده و مداوم وجود داشته باشد که به نظر می رسد از بین نمی رود. در صورت وجود احساس سرفه عمیق و خشک هشداری برای آلوده شدن ریه ها و اندام های تنفسی به شمار می آید.
سرفه مداوم همراه با تنگی نفس و تحریک می تواند نشانه ذات الریه باشد که عفونت کیسه های هوای ریز بدن است. سرفه خشک بدون خلط نیز با کرونا بسیار رایج است.

احتقان سینه
یکی دیگر از علائم مهم که باید در طول دوره نقاهت مراقب آن باشید هر نوع ناراحتی در قفسه سینه است. احساس درد، اختلال یا احتقان در هر زمان از شروع علائم نباید به راحتی نادیده گرفته شود.
در حالی که کرونا به طور عمده به دستگاه تنفسی فوقانی حمله می کند هنگام بازدم یا احساس درد شدید در اطراف قفسه سینه، هرگونه گرفتگی، احساس سوزش، خس خس سینه علامت گسترش ویروس در قسمت دستگاه تنفسی تحتانی و شدت آن است.
این علائم باید از همان روزهای ابتدایی تحت مراقبت قرار گیرند زیرا در غیر این صورت باعث عفونت شدید، ناراحتی تنفسی و طولانی شدن زمان بهبودی می شوند

بهداشت سلامت

 

افزایش بهزیستی روانشناختی در حین شیوع کرونا ویروس

استفاده درست از اوقات فراغت ایام کرونا

 

چگونه از فرزندان خود در برابر ویروس کرونا مراقبت کنیم؟

 

با استرس کرونا چه کنیم؟

 

پینشهادهایی برای خانه نشینی این روزها

 

 

ورزش و کرونا

 

تاثیر کرونا بر نمودار سلامت روان

 

چهار راه برای شادماندن سالم ماندن و سازنده بودن در روزه های قرنطینه

 

دستور العمل پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

 

راهنمای بهداشت روان

 

راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس 

 

شوخی با کرونا

 

مدیریت استرس در مواجهه با کرونا ویروس

 

مدیریت ترس و اضطراب در مواجهه با کرونا 

 

مدیریت استرس و تهدید کرونا

 

مواجه با ویروس کرونا

 

نگرانی مفید و نگرانی مضر

 

کلیپ رفتارهای صحیح جهت جلوگیری از شیوع ویروس