Logo صفحه‌ی اصلی   اسناد و لیست‌ها   ایجاد   تنظیمات سایت   راهنما    Up to دانشکده علوم
Icon
دانشکده علوم-گروه علوم زیستی
پايان نامه ها: بررسي خواص ضد ميكروبي و تركيبات شيميايي مهم...
   
جدید آیتم جدید
|
ویرایش ویرایش آیتم
|
حذف حذف آیتم
|
به من اطلاع بده
|
بازگشت به لیست
عنوان:
بررسي خواص ضد ميكروبي و تركيبات شيميايي مهم عصاره و اسانس گياهان مرزنجوش، پونه و نعناع فلفلي از خانواده نعناع
توضيحات:
نام ارائه کننده : ليلا جودي( کارشناس ارشد علوم گياهی و تاکسونومی گياهی)
نام استاد راهنما : دكتر مسعود خيامي
اسامی اساتید مشاور :
تاریخ ارائه : 1382
 
 
 
کلمات کلیدی :
چکیده:
 با توجه به خواص ضد ميكروبي كه در عصاره و اسانس بعضي از گياهان وجود دارد مي توان از اين فراورده ها بعنوان جايگزين طبيعي براي آنتي بيوتيكها استفاده نمود. همجنين براي حفاظت مواد داروئي وغذايي در برابر فساد ميكروبي از آنها بهره گرفت. گياهان خانواده نعناع جزو گياهان آروماتيك مي باشند كه از نظر روغنهاي اسانسي غني بوده و اغلب خاصيت ضد ميكروبي از خود نشان مي دهند.در اين پژوهش، خاصيت ضد ميكروبي عصاره آبي، 3 نوع عصاره الكلي (اتانولي، متانولي واتانولي+متانولي) و اسانس گياهان مرزنجوش، پونه ونعناع فلفلي از خانواده نعناع در غلظتهاي مختلف بر روي باكتريهاي Staphylococcus aureusوEscherchia coli ومخمر Candida albicans به روش انتشار ديسك مورد بررسي قرار گرفت وحداقل غلضت مهار كنندگي MIC گياهان مذكور بر روي ميكروارگانيسمها بروش رقيق كردن متوالي كشت محيط مايع اندازه گيري گرديد وسپس جهت ارزيابي بهتر ،تاثير اسانس گياهان با آنتي بيوتيكهاي موثر بر باكتريها مورد مقايسه قرار گرفت. در مرحله بعد تركيبات شيميايي مهم اسانس گياهان به روش T.L.Cشناسايي شد. نتايج آزمايشات ميكروبي نشان داد، عصاره آبي هيچكدام از گياهان خاصيت ضد ميكروبي نداشت ولي عصاره الكلي واسانس گياهان خاصيت ضد باكتريايي و ضد قارچي خوبي از خود نشان دادند. در بين عصاره هاي الكلي، عصاره اتانولي موثرترين عصاره بود ودر مقايسه عصاره واسانس، اسانس گياهان قويتر بود. در مقايسه بين تاثير عصاره واسانس هر يك از گياهان با همديگر بر ميكروبهاي مورد آزمايش گياه مرزنجوش از نظر فعاليت ضد باكتريايي قويترين اثر را از خود نشان داد. تاثير نعناع فلفلي ضعيفتر از مرزنجوش ولي قويتر از پونه بوده است. همچنين در مقايسه تاثير هر كدام از گياهان بر روي تك تك ميكروارگانيسمها، هر 3 گياه بر روي Sta.aureusتاثير بيشترو قويتري داشته است. همچنين تاثير گياهان بر روي C.albicans بيشتر از E.coli بوده است وE.coli بيشترين مقاومت را براي هر 3 گياه نشان داده است. در اندازه گيري MIC،مقدار MIC مرزنجوش و نعناع فلفلي وپونه بر روي Sta.aureusبترتيب 25/1 ،5و20 ميكروليتر بر ميلي ليتر و اين مقدار براي E.coli وC.albicans با هم برابر وبترتيب 5،20و40 ميكروليتر بر ميلي ليتر بدست آمد. در مقايسه بين گياهان با آنتي بيوتيكهاي موثر بر Sta.aureusو E.coliوCTX,GM,AM,TOB)وTE ) تاثير اسانس مرزنجوش برروي Sta.aureusبيشتراز تمام آنتي بيوتيكها وبرروي E.coliنيزبغير از TOB ،مرزنجوش موثرتر بوده است. تاثير اسانس گياه نعناع فلفلي برروي Sta.aureus در اكثر موارد برابر ويا بيشتر از آنتي بيوتيكها بوده ولي برروي E.coli تاثير اين گياه نسبت به AM بيشتر، با CTX برابر ولي اين اثر كمتر از GM ،TOBوTE بوده است. در مقايسه پونه با آنتي بيوتيكها برروي Sta.aureus اين اثر بيشتر از AM و CTX وبا TOB ،GM وTE برابر بوده وبرروي coli E. بغير از AM بقيه آنتي بيوتيكها تاثير بيشتري داشته اند. نتايج حاصل از آناليز T.L.C نشان داد كه عمده ترين تركيبات شيميايي مرزنجوش،لينالول، سينئول، تيمول،α پينن، كارواكرول وميرسن ومهمترين تركيبات نعناع فلفلي، منتول وسينئول بوده است. همچنين تركيبات شيميايي مهم پونه، منتول، منتون، سينئول،تيمول، ميرسن، پولگون وكارون گزارش شد.
 
 
 
ضمیمه‌ها:
 
 
تاریخ ایجاد 2/9/2009 06:01 ب.ظ توسط Administrator
تاریخ آخرین تغییر 2/9/2009 06:01 ب.ظ توسط Administrator